۱- ژیتی کدی | Xitti Kodi از بهترین غذاهای گوا
همان طور که در مقدمه اشاره کردیم، برنج و ماهی همراه با ادویهی کاری پای ثابت رژیم غذایی مردم گوا است. خوراک ماهی کاری، با ادویه های متنوعی طبخ می شود که از آن جمله می توان به نارگیل اشاره کرد. شاید در کشورمان استفاده از نارگیل به عنوان ادویه رایج نباشد اما در جزیره ای مثل گوا، یک طعم دهندهی مهم در غذا به شمار می آید.
علاوه بر نارگیل، از انبهی خام نیز به عنوان طعم دهندهی این غذا استفاده می شود و به آن طعم ملایمی می بخشد. عناصر اصلی این غذا ماهی حلوا و انبهی خام است که البته می توانید به عنوان جایگزین از شاه ماهی نیز استفاده کنید. این غذا همراه با برنج سرو می شود.
۲- آمبوت تیک کوسه | Shark Ambot Tik
«آمبوت تیک» یکی از غذاهای گواست که تحت تاثیر حضور پرتغالی ها در این جزیره به وجود آمده است. آمبوت به معنای شور و تیک به معنای پر ادویه است. فلفل قرمز به عنوان ادویه در کوکوم به کار می رود که یکی از ادویه های اصلی پخت این غذاست و باعث می شود طعم شوری به خود بگیرد. اجزای دیگر این غذا، کوسه ماهی، پیاز و گوجه فرنگی خرد شده است.
۳- مرغ ژاکوتی | Chicken Xacuti
در تهیهی این خوراک مرغ از دانه های خشخاش و فلفل قرمز کشمیری استفاده می شود. این غذا نیز تحت تاثیر حضور پرتغالی ها به فرهنگ گوا وارد شده است. خوراک کاری در گوا از مرغ، سیب زمینی، پیاز، نارگیل، فلفل و سایر ادویه ها تهیه می شود. فلفل های قرمز کشمیری به غذا طعمی رنگ و البته طعمی بسیار تند می دهند که باعث می شود این غذا یکی از محبوب ترین غذاهای گوا باشد.
۴- سورپوتل | Sorpotel
سورپوتل نیز یکی از غذاهای معروف و از بهترین غذاهای گوا است که با گوشت گاو یا جگر گوسفند پخته می شود. گوشت را آبپز و چربی را سرخ می کنند. پیاز و سیر را به عنوان طعم دهنده به غذا اضافه می کنند. نکتهی جالب در مورد این غذا این است که می توانید آن را به عنوان صبحانه، ناهار یا شام در هر ساعتی از روز میل کنید!
شما می توانید برای سفر به گوا، از وب سایت الی گشت اقدام به رزرو تور گوا نمایید. برای مشاهدهی اطلاعات مربوط به این تور اینجا را کلیک کنید.
۵- مرغ کافریل | Chicken Cafreal
مرغ کافریل یک غذای تند و سبز رنگ است که نمی توانید بدون اینکه یک لیوان آب کنارتان باشد آن را صرف کنید! فلفل سبز، سبزیجات و ادویه های مختلف اجزای اصلی این غذا را تشکیل داده اند. مرغ در این مخلوط غلتانده شده و سرخ می شود. در کنار این خوراک برای سرو شدن به چیز دیگری مثل نان یا برنج نیازی نیست اما معمولا کنار آن کمی سالاد می گذارند.
۶- سورک | Sorak از بهترین غذاهای گوا
اگر به دنبال یک غذای سادهی گیاهی هستید، سورک می تواند گزینهی خوبی باشد. سورک یک غذای گیاهی است که با ادویهی کاری تهیه می شود و بخصوص در فصل باران های موسمی طرفدار دارد. این غذا با ادویهی ماسالا، پیاز و گوجه فرنگی تهیه می شود و یکی از بهترین غذاهایی است که با برنج و ماهی می توان چشید.
۷- سامراچی کدی | Samarachi Kodi
این غذا معمولا در زمان باران های موسمی پخته میشود و با کاری، نارگیل، پیاز و گوجه فرنگی کاملا بدن را گرم می کند. شیر نارگیل نیز به این غذا اضافه می شود تا به آن طعم و بافت ویژه ای ببخشد. بعضی افراد در این غذا از گوشت اردک های بمبئی به جای میگو استفاده می کنند. سامراچی کدی معمولا به همراه برنج و ترشی سرو می شود.
۸- میگوی ژک ژک | Prawns Xeque Xeque
میگوی ژک ژک یک غذای عجیب و از بهترین غذاهای گوا است که در پخت آن میگو، شیر نارگیل، گوجه فرنگی، فلفل سبز و پیاز استفاده می شود. ماسالا به همراه میگو و پیاز سرخ شده، سیر و گوجه فرنگی مخلوط می شود، سپس شیر نارگیل را به آرامی به غذا اضافه می کنند.
۹-پاتولا | Patoleo
این غذا که به صورت «پاتایو» تلفظ می شود، یک غذای شیرین است که حتی می تواند به همراه چای سرو شود. برای پخت این غذا از برنج سرخ که در گوا به عمل می آید به همراه برگ گیاه تمبر هندی استفاده می شود. دیگر مواد این غذا را نارگیل، شکر زرد مخصوص گوا و هل تشکیل می دهد که پس از مخلوط شدن با هم در برگ ها پیچیده می شود. پس از آن برگ ها را می پیچند و برای بیست دقیقه بخار پز می کنند.
۱۰- خرچنگ ژاکوتی | Crab Xacuti
خرچنگ ژاکوتی یکی از بهترین غذاهای گوا است که طرز تهیهی آن به مرغ ژاکوتی شباهت دارد اما در این غذا، ابتدا چنگال های خرچنگ را با دقت جدا می کنند و قبل از آغاز فرآیند پخت اصلی، خرچنگ را به مدت ۱۵ دقیقه می جوشانند. برای ضخیم تر شدن لایهی ادویهی کاری روی خرچنگ ها به آن تخم مرغ اضافه می کنند.
۱۱- ببینکا | Bebinca
ببینکا یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین دسرهای گواست که نوعی کیک چندلایه به حساب می آید و از شیر نارگیل، شکر، تخم مرغ و آرد تهیه می شود. برخی ادعا می کنند که این دسر، همان نسخهی گوایی پنکیک است. یکی از دلایل اصلی این ادعا هم مواد تشکیل دهنده و طرز پخت این کیک است. برای پخت این کیک نیز مانند پنکیک از ماهیتابه استفاده می کنند و لایه لایه مواد را سرخ می نمایند. برای تزیین این کیک معمولا از شکر کاراملی شده یا شکر معمولی استفاده می کنند.
۱۲- ماهی شکم پر | Fish Recheado
«رچیدو» در زبان پرتغالی به معنای «پر شده» است؛ در نتیجه باید گفت که این یکی دیگر از بهترین غذاهای گوا است که تحت تاثیر حضور پرتغالی ها در این گوا به فرهنگ این کشور نفوذ کرده. برای تهیهی این غذا کافی است تا هر نوع ماهی را که مد نظر دارید، با ادویهی ماسالا و پیاز طعم دار کنید. برخی مواقع این غذا را به همراه نان گرم مخصوص گوا سرو می کنند.
۱۳- خاطه خاطه گوایی | Goan Khatkhate
این غذا در واقع یک نوع خوراک سبزیجات است. حبوبات محلی در این غذا با سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمین، لوبیاسبز و نوعی سبزیجات خاص ترکیب می شوند. نارگیل تند، که از فلفل قرمزی کشمیری و نارگیل رنده شده تهیه می شود نیز به سایر مواد اضافه می شود. این غذا با برنج سرو می شود و پیش از آن که روی میز مشتری برسد، روی آن روغن طعم دار می ریزند.
۱۴- ساناها | Sannas
سانا نوعی کیک برنج است که تنها در گوا تهیه می شود که با گوشت و سورپوتل ترکیب فوق العاده ای را ایجاد می کند. این کیک های برنجی با انواع معمولی آن متفاوت هستند و شما می توانید طعم شیرین نارگیل و برنج گوایی را احساس کنید. ساناها زینت بخش سفرهی اکثر مردم گوا هستند.
۱۵- پراد | Perad
پراد یکی از خوراکی های مخصوص کریسمس است که در گوا تهیه می شود. این خوراکی شیرین از پالپ یک میوهی مخصوص گوا به نام گوانا به دست می آید. پالپ این میوه را با شکر و روغن آنقدر می پزند تا یک بافت نرم و شفاف به دست بیاید. مخلوط به دست آمده را کناری می گذارند تا خنک شود و بعد آن را به قطعات مختلف می برند. به پراد «پنیر گوانا» نیز می گویند.
منبع: الی گشت
:: بازدید از این مطلب : 1361
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0